Sexuele problemen

Sexuele problemen

Sexuele problemen en zaadlozingsstoornissen komen voor bij ongeveer 5% van de paren met vruchtbaarheidsproblemen. Het uitblijven van de zwangerschap kan een belangrijke invloed hebben op het vrijen. Met name het eisprong gericht vrijen kan de seks een heel andere emotie geven, die soms invloed heeft op de kwaliteit van het vrijen en het orgasme. Ook kan er een prestatiedrang ontstaan die van invloed is op het optreden van de erectie en de zaadlozing.

Sexuele problemenAls sexuele problemen de oorzaak van het uitblijven van de zwangerschap zijn kan een verwijzing naar een seksuoloog aangewezen zijn. Vaak zijn de problemen al op te lossen met een goede voorlichting over de juiste vrij-techniek en andere seksuele adviezen.

Bij langdurig uitblijven van de zwangerschap kan het vrijen veranderen in een verplichting, met name als ook voortplantingstechnieken worden toegepast en er op tijd moet worden geproduceerd. Soms gebeurt het dat tijdens een reageerbuisbevruchting de zaadlozing uitblijft door de stress van het moment. Een omgeving met voldoende privacy, wat erotische literatuur of een erotische video kan dan uitkomst bieden. Als dit probleem eenmaal is voorgevallen kan voor de volgende keer sperma worden ingevroren (mits van goede kwaliteit).

De zaadlozingsreflex kan ook worden opgewekt met een eenvoudige vibrator of in het ziekenhuis met korte stroomstootjes van het prostaatgebied in narcose. Te snel klaarkomen kan succesvol worden behandeld met medicijnen, zoals clomipramine.

Als er sprake is van retrograde zaadlozing dient om de kwaliteit van de zaadcellen te behouden de zuurgraad van de urine te worden verbeterd met een of meerdere tabletten bicarbonaat. Ook kan een retrograde zaadlozing worden behandeld met blaashals versterkende medicijnen zoals efedrine of imipramine.

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met RobONTWERPT